Omdat o.a. mijn visie is, zoals al voor een groot deel beschreven op de home pagina, dat honden emotionele, energetische, spirituele , wezens zijn, werk ik op mijn eigen, unieke manier met de honden, vandaar dat de huisregels ook misschien afwijken van het “gebruikelijke”.
Binnenkomst
Op het witte hek hangt een bordje om, met geduld graag, daar te wachten op mijn komst. Zie het als een wachtkamer, je loopt ook niet de behandelkamer van een arts of therapeut in. Deze sluis geeft een veiligheids gevoel voor de al aanwezige honden. En creëert letterlijk afstand en ook daardoor rust. Bij een kennismaking, de intake, kom ik u daar ook ophalen. Bij wennen of voor opvang: ik pak de lijn aan en de spullen vd hond, ik vraag met mijn energie en woorden aandacht van de hond, zodat die zich op mij richt, dus in vertrouwen loslaten is dan heel helpend voor de hond. Bezorgd zijn of op moment van brengen nog veel vragen hebben dan voelt de hond dat en kan meegaan in jouw ongerustheid en ook ongerust worden. Dus met positieve intenties, gedachten, woorden de hond brengen kan al heel helpend zijn. En voor de honden die al aanwezig zijn, geeft het veel meer rust als er letterlijk afstand is, zeker bij honden bij wie het vertrouwen in mensen beschadigd is. Angstblaffen kan heel veel onrust en disbalans in de groep brengen.
Etenstijd
De honden krijgen hier 3 x eten. Voor de hoogsensitieven, de pups, de hoog actievelingen en oudere honden is dit ook gezonder voor ze. Het geeft ook ritme, duidelijkheid, structuur, om van daaruit ook meer in overgave te kunnen komen aan klaar, eten, voldaan tevree slapen. Honden die vroeg in de ochtend komen krijgen hier dan ook ontbijt, nadat ze eerst hun lichamelijke activiteit hebben gehad en buiten in balans met elkaar zijn gekomen. Eest sporten en dan ontbijten. Dan is er ook het middageten, met een siësta en voor de logés, late ophalers, het avondeten.
Contact bij voorkeur via SMS
Contact: telefoneren gaat lastig, ik ben buiten altijd bij de honden aanwezig om ze te begeleiden. Mijn volledige aandacht, mijn focus is naar hun gericht. Zoals een roedel leidster dat ook doet met liefdevolle verantwoordelijkheid. Daarom dus sms-en, ook bij dagopvang ophaaltijd, bijv. als je wegrijd van je werk of bij logeren, als je op de terugweg de aankomsttijd weet. Dat geeft mij de tijd om honden voor te bereiden op: auto huis, hun spullen pakken, eventueel honden met angsten apart te zetten, etc. Bij [aan]vragen met sms zelfde dag nog bericht. Bij mail, binnen 2 dagen. Sms of mailen, eventueel met belafspraak is juist ook het meest handig voor u omdat ik u dan de volledige aandacht kan geven. Dat verdienen de 2-voetige partners net zo hartsnodig als de 4-voeters. We zijn hier samen op weg! Dus ook voor ontwikkelings-vraag stukken, tips, etc. Dus sms of schrijf gerust!
Thuiskomen
Voor het thuiskomen, balans in de groepen, werk ik met intake, wendag en wennacht, maar ik volg de ontwikkelingen vd honden/hun tempo, denk aan een ui, bij energetisch werk, werk je op diepere lagen waardoor er soms meer heling en/of begeleiding nodig is, dan in eerste instantie gedacht. En van daaruit ook eventueel meer wendagen en/of nachten.
Dierentolk
Dit eventueel met behulp van een dierentolk, lees de site van passie en warm aanbevolen, hierover. Ook bij warm aanbevolen, hondenschool Robbedoes, die ook een waardevolle aanvulling is, heel nauw aansluit bij mijn visie hier.
Communicatie na thuiskomen
U wordt sowieso, zeker met langer verblijf, op de hoogte gehouden d.m.v. sms-jes, foto verslagen, etc.
Compassievol [zelf]leiderschap
Ook het compassievolle [ zelf] leiderschap wil ik steeds meer uit gaan dragen. Omdat dat volgens mij de basis is. Dat je vanuit dat liefdevolle leiderschap, vanuit je eigen liefdevolle meester zijn, je leven vorm geeft. Van daaruit kun je echt leiding geven aan de jouw toevertrouwden! Goed gegrond, uitgelijnd tussen kosmos en moeder aarde. Dan wordt jij het stabiele ankerpunt voor je hond. En kan de hond zich zelf vanuit die veiligheid, zich gesteund voelend, ontwikkelen, ontplooien. Ben jij niet goed gegrond, wankel, dan kan de hond zich ook niet gegrond voelen. En kom jij vanuit emoties i.p.v. uit dat leiderschap, dan kan de hond zich daar heel onzeker door voelen. Maar verder hierover als ik coaching daarin ga geven, per oktober. Uiteraard sta ik al wel open voor beantwoorden vragen over dit onderwerp/tips, etc.
Deze afbeelding vertegenwoordigt helemaal voor mij dit thema. Als je goed kijkt, dan zie je dat het innerlijk kind zich ook heerlijk geborgen voelt! Zie voor deze zeer creatieve, kleurrijke, kunstenares, de warm aanbevolen.